Bojana uspešna u Bakuu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski uspešno je startovala na  Baku kupu, turniru koji se od prošle godine država u Azerbejdžanu. Poput svoje sunarodnice Aleksandre Krunić, koja je  dan ranije takođe obezbedila prolaz u drugo kolo,  u tri seta savladala je Ukrajinku Lesiju Tsurenko, rezultatom 6:3, 2:6, 6:3. Meč je trajao tačno 102 minuta.

Jovanovski, koja je postavljena za petog nosioca u drugom kolu sastaće se sa Ruskinjom Valerijom Solovljevom. A ako uspešno prođe i drugu prepreku, a sa druge strane Aleksandra prođe svoju treću, imaćemo srpski derbi u četvrtfinalu ovog turnira.

Prethodno, srpskli duo  nije bio uspešan  u prvom kolu dubla, koji su igrale nakon tročasovne borbe Aleksandre Krunić u prvom kolu istog dana, bile su poražene u super taj brejku od Julije Koen i Saše džons rezultatom 6-4, 3-6, 10-3

Turnir u Bakuu igra se za nagradni fond od 220.000, i time spada u kategoriju Internacional turnira i idealna je prilika za teniserke kao što su Bojana i Aleksandra da napreduju na rang listi, i uopšte  spreme se za neke veće izazove. 2012-a godina je već videla ogroman broj teniserki u njihovim prvim finalima u karijeri, a čak i sa prvim titulama, a bile su rangirane čak i mnogo lošije od Bojane, pa… ko zna….