Bojana u tri seta do polufinala

Bojana Jovanovski izborila je polufinale na WTA turniru u Taškentu pošto je sa 4-6, 6-3, 6-4 savladala Uršulu Radvanjsku iz Poljske.

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je Poljakinja u trećem gemu napravila brejk, pa ga i potvrdila za velikih 3-1. U nastavku seta brejkova nije bilo, pa je Uršula Radvanjska  sačuvala svoju prednost i na kraju osvojila uvodni set rezultatom 6-4.

bojana jovanovskiDrugi set počeo je brejkom Uršule, ali je Bojana Jovanovski u četvrtom gemu uzvratila, izjednačila na 2-2, da bi u narednih četiri gema teniserke stalno razmenjivale brejkove i došle opet do izjednačenja 4-4. Deveti gem uspela je da osvoji Srpkijna svojim servisima, a onda je novim brejkom uspela da poravna nrezultat na 1-1 u setovima, osvojivši drugi rezultatom 6-4.

Treći set obilovao je brejkovima, kao i drugi, a opet se bolje na kraju snašla Boka. Sve je počelo brejkom Srpkinje za 2:0, da bi u trećem uzvratila Poljakinja, a potom i poravnala na 2-2, a potom još jednim brejkom stigla do prednosti od 3-2. Bojana Jovanovski je odmah uzvratila oduzetim servisom i izjednačila na 3-3. Naredna tri gema pripala su Boki, koja je u osmom napravila i brejk, a potom ga i potvrdila za konačnih 6-3 u trećem delu igre.

U borbi za finale Bojana Jovanovski će se sastati sa Abduraimovom iz Uzbekistana, koja je u svom četvrtfinalu savladala sunarodnicu Amanmuradovu rezultatom 2-0.