Bojana u glavnom žrebu Tokija

Srpska teniserka  Bojana Jovanovski plasirala se u glavni žreb turnira prve kategorije u Tokiju, pobedom nad španskom teniserkom Garbin Muguruza Blanko, rezultatom 6-3 6-3.

Mimo očekivanja, ili bolje rečeno, uprkos dosadašnjoj praksi da mečeve koje dobija igra u po tri seta, Bojana je potencijalno opasnu protivnicu, dobila gotovo rutinski. Bojana je u čitavom meču imala prednost, koju je povremeno gubila ali je odmah uzvraćala brejkom. Tako je u prvom setu vodila sa 4-2, da bi posle razmene brejkova, uspešno odservirala za set.

U drugom je takođe imala isti rezultat, a kritičan je bio šesti gem, u kojem Bojana nije dozvolila brejk iako se suočavala sa loptom za gubitak servisa. Meč je završila još jednim brejkom i tako obezbedila prvo kolo i meč sa Karolinom Voznjacki.

Težak posao, a treba podsetiti, da na ovom turniru igraju Ana i Jelena. Ana će se u prvom kolu sastati sa Hlavackovom, koja je postala srećan gubitnik zbog otkaza Marije Kirilenko, dok je već od ranije poznato da Jelena igra sa Vikmajer. Glavni žreb počinje u nedelju, a jedina na teren od srpskih teniserki će izaći Jelena, koja bi negde oko 8 sati trebala da igra na centralnom terenu.