Bojana u finalu!!!

Bojana Jovanovski plasirala se u svoje drugo WTA finale u karijeri! Na turniru Internacional kategorije u uzbekistanskom Taškentu, Bojana je iz ”prinudnih” kvalifikacija stigla do meča u kom će se boriti za titulu.Bojana Jovanovski, Taškent 2013

 U  polufinalu Jovanovska je bila bolja od španske teniserke Marije Tereze Toro Flor u dva seta, 6-2 6-2.
Srpska teniserka je potpuno dominirala u meču i treći put slavila protiv Španjolke u isto toliko susreta, a svi su se odigrali ove godine.  

Servis je izgubila samo jednom, u prvom setu, i uz još jednu brejk loptu za protivnicu u drugom, Bojana  nije imala problema na servisu. Šta više, napravila je, za nju nekarakteristična, četiri asa. Sa druge strane iskoristila je 5 od 9 šansi za brejk koje je imala.

U borbi za trofej čekaće bolju iz duela Mandi Minela iz Luksemburga i Olga Govorcova iz  Belorusije. Obe teniserke se trenutno nalaze van 100 najboljih, iako su  dugo bile članice tog kluba. Minela nikad nije igrala u finalu, a sa Bojanom se sastala samo jednom, 2009. godine na jednom ITF turniru i slavila u tri seta. Govorcova iza sebe ima tri finala, ali je i dalje bez titule. Sa Jovanovskom se nije sastajala.

Bojana je  morala da igra kvalifikacije za ovaj turnir jer je zakasnila sa prijavom, ali to joj je očigledno dobro došlo da podigne samopouzdanje pred glavni žreb, u kom je bila prvi nosilac.

Zahvaljujući ovom uspehu, Bojana se nalazi na pragu  ponovnog ulaska  među 50 najboljih na svetu, odakle je ispala ne odbranivši titulu u Bakuu i polufinale Dalasa od prošle godine.