Bojana u četvrtfinalu Hobarta

News Photo: Bojana Jovanovski of Serbia celebrates winning match point…Bojana Jovanovski plasirala se u četvrtfinale turnira u Hobartu, pošto je savladala Oliviju Rogovsku iz Australije, u tri seta,  sa 3-6, 6-2, 6-0.

Prvi set presudio je samo jedan brejk Australijanke na 3-2, nakon čega je brzo došla i do 5-2. Bojana je imala šanse, čak 4 brejk lopte u prvom setu, ali ih nije iskoristila, dok Olivija jeste svoju jedinu.
Drugi set obeležen je nizom brejkova,  od 1-0 za Bojanu, usledila su 4 brejka u nizu. Dva puta je Bojana dolazila do brejka prednosti i odmah gubila servis, ali ne i treći put. Osvojila je poslednja tri gema u setu, a zatim  ukupno devet u meču, ne dozvolivši protivnici da osvoji ni jedan gem na svoj servis od kako je servirala za prvi set.

Zanimljivo je da je jedini meč između Bojane i Olivije, u Sinsinatiju 2012. počeo takođe rezulttom 3-6 6-2, ali je tada u trećem setu bila bolja Australijanka u taj brejku.

Za plasman u polufinale Jovanovski će se boriti sa pobednicom okršaja između domaće teniserke Samante Stosur i Francuskinje  Kristine Mladenović. Sa Francuskinjom se do sada nije sastajala, a jedini meč Australijanka je osvojila 2011. na travi, u dva seta.

Turnir u Hobartu igra se za nagradni fond od 250.000 dolara i spada u Internacional kategoriju. Bojana  bi s e svakom novom ponedom približila top 30 na WTA listi, a bila bi među 30 najboljih tek eventualnom titulom.