Bojana prošla u 2. kolo

Prva srpska predstavnika koja je izašla na teren na Rolan Garosu Bojana Jovanovski pobedila je Lesiju Curenko sa 2-1 u setovima i prošla u drugo kolo. Srpskoj teniserki će u narednoj fazi protivnica biti bolja iz duela Dona Vekić – Karolin Garsija.

Srpkinja je dobro “ušla” u meč i brejkom na startu došla do 1-0. Međutim, od tada pa do kraja prvog seta, kao da je samo Ukrajinka bila na terenu. Uspela je Curenko da odmah vrati izgubljeno, a potom je još dva puta oduzela servis Bojani, te na taj način upisala brzih i ubedljivih 6-1, nakon svega 27 minuta.

bojana-jovanovski-1-fed-cup-romania-serbia

Činilo se da će se Bojana teško vratiti u ovaj meč, ali je ona učinila to. Srpkinja je u drugom delu, za samo 23 minuta uzvratila istom merom. Set je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je Bojana Jovanovski u četvrtom i šestom gemu došla do brejka, potvrdila stečeno i slavila sa 6-1, za izjednačenje u setovima.

U poslednjem setu, kao i u drugom, Bojana Jovanovski se pitala za sve na terenu. Naša igračica je počela set brejkom, sada ga nije izgubila, kao u prvom setu odmah u sledećem gemu, već je potvrdivši stečeno došla do velike prednosti. U nastavku Bojana je sjajno servirala, a sa još dva brejka uspela je da postavi konačnih i maksimalnih 6-0, iskoirstivši drugu meč loptu.