Bojana sjajnom igrom do četvrtfinala Bakua

Srpska teniserka Bojana Jovanovski prošla je u četvrtfinale Bakua, posle pobede nad Katažinom Piter, od 6-3 6-1, posle nešto malo više od sat i deset minuta igre.

Ovo je Bojani drugo četvrtfinale u godini, prvo još od Hobarta s početka godine. S obzirom da je ona osvojila svoju prvu titulu baš u Bakuu, sigurno je da joj je to dodatna motivacija da igra dobro na ovom turniru.

Bojana Jovanovski

Bojana je loše otvorila meč protiv Piter, dozvolila je brejk i gubila je sa 2-0. Tada je počela da igra smirenije, sa više preciznosti i nanizala je 5 gemova i servirala je za prvi set. Međutim, blag pad koncentracije donosi Poljakinji brejk, ali je Bojana već u sledećem gemu stavila stvari na svoje mesto i osvojila prvi set sa 6-3.

U drugom setu je nastavila gde je stala. Povela je brzinski 3-0, pa u 4. gemu na servis Piter  spasila 3 vezane gem lopte, ali nije uspela da dođe do još jednog brejka. U sledećem gemu je uz određene turbulencije potvrdila vodstvo za 4-1. U sledećem gemu Bojana stvara sebi tri vezane brejk šanse, i koristi već prvu za velikih 5-1, i priliku da odservira za prolazak u četvrtfinale Bakua. Stvorila je sebi i vezane tri meč lopte, i iskoristila već prvu, a činilo se da je Piter odustala od meča, već kod 4-1.

U četvrtfinalu će se sastati sa Misom Eguči, Japankom koja je do glavnog žreba došla kroz kvalifikacije, a zatim je iznenadila treću nositeljku Magdalenu Ribarikovu i Uršulu Radvanjsku. Bojana se sa njom nikada nije sastajala, ali bez obzira na to  veliki je  favorit za prolazak u svoje prvo polufinale u ovoj godini.