Bojana preokretom do drugog kola

Bojana+Jovanovski+2012+Australian+Open+Day+VVI2-PyOn0slOčekivao se lakši posao, pošto je Bojana pre samo nedelju dana pobedila u dva seta Toro Flor, od kojih je prvi bio sa nulom. Ipak, Bojana je do sada mnogo puta pokazala da joj ulazak u meč nije uvek najjača strana. Jako loš prvi set,a onda preko izuzetno dramatičnog drugog, Bojana stiže do pobede, drugog kola i verovatno mesta u Top 50 posle AO, 2-6 6-4 6-3.

Prvi set nije za priču, kada je kvalitet igre Bojane Jovanovski u pitanju. Dva osvojena gema od kojih samo jedan na svoj servis, uz neverovatan podatak, da je ubacila čak 82% prvog servisa, a osvojila manje od polovine poena!

U drugom, prava drama. U trećem gemu, Jovanovski uspeva da se posle nekoliko izjednačenja, izbori za svoj servis gem, što se na kraju pokazalo ključnim za dobitak seta. Od tih 2-1, nijedna teniserka nije osvojila svoj servis gem, ali je Bojana prva stigla do brejka, pa je tako set pripao njoj.

Treći se nastavlja na isti način. Razmena brejkova u prva dva gema, da bi taj trend konačno bio prekinut kada Bojana dolazi do ključne prednosti od 3-1. Do kraja meča uspeva da zadrži servis, iako je u poslednjem gemu imala jednu brejk loptu protiv sebe.

Sledeća Bojanina protivnica je Lusi Safarova, sa kojom se nikada nije sastajala. Safarova je u prvom kolu, u dva seta ali ipak ne sasvim lako, savladala Mirjanu Lučić. Problem za Bojanu može biti činjenica, da je Safarova u dva seta, samo jednom izgubila servis! Ovom pobedom Bojana je gotovo obezbedila plasman u pedeset najboljih posle AO, pa će najverovatnije bar izjednačiti svoj najbolji plasman, 50. mesto u junu 2011. godine.