Bojana preko 6 meč lopti do pobede

Bojana JovanovskiBojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo Otvorenog Prvenstva Sjedinjenih Američkih Država pobedom nad nemačkom teniserkom Andreom Petković.
Bojana je slavila,  možda i neočekivano ubedljivo 6-2 6-4 i tako se ”osvetila”  Petkovićevoj za poraz u prvom kolu Rolan Garosa od pre dve godine.

Meč je bolje otvorila Nemica i povela 2-0 uz servis. Međutim Bojana preokreće  set i osvaja  narednih 6 gemova iako  ne lako, jer se u svakom vodila tesna bitka.

U drugom setu je Bojana prva došla do brejka i čuvala ga do kraja. Imala je i dve vezane meč lopte na Andrein servis pri rezultatu 5-3, ali ih nije iskoristila. Stvorila je nove dve vezane  u narednom gemu, ali koristi tek šestu!

Jovanovski je igrala snažno, dosta napadala i ”ispaljivala”  fenomenalne  forhende kad god je stigla.  

Iako je načelno bila dominantnija, meč je bio prilično tesan. O tome govore i podaci da su obe teniserke imale isti broj direktnih poena, po 21 i po 5 duplih grešaka. Petkovićeva je bila nešto bolja na servisu sa 74% ubačaja i 4 asa, dok je Jovanovski imala 60% uz 2 asa, ali najveću razliku su napravile neiznuđene greške. Srpska teniserka je imala 23, nemačka  40. Bojana je to koristila i iznuđivala greške protivnici, a koristila je svaku priliku koja joj se ukaže. Tako je iskoristila 4 od 9 brejk prilika, dok je Petkovićeva iskoristila samo 1 od čak 10. To je i bila prelomna činjenica u meču.

U sledećoj rundi  srpska teniserka igra sa boljom iz duela Kvitova-Doi.