Bojana pobedila Bartel

Uspela je Bojana Jovanovski da zabeleži tek četvrtu pobedu u sezoni iz sedam turnira i preokretom savlada Monu Bartel na startu Majamija. Srpkinja je pobedila Nemicu 3-6, 6-3, 6-2 i igraće protiv Svitoline.

Bojana je, po starom običaju, izgubila prvi set, u kome je pretrpela tri brejka, a kako je samo jedan vratila, Bartel je bila na pola puta do trijumfa.

rsz_bojana-jovanovski

Onda Bojana kreće u preokret, najpre dolazi do brejka u prvom gemu drugog seta, a onda je spasila tri ribrejk šanse pa je napravila osetnu prednost. Novi brejk je napravila za 4-1, a kako je do kraja seta samo jednom izgubila servis, brejkom u poslednjem gemu odvela je meč u treći set.

Ni pauza zbog vrućine nije poremetila Bojanu, do brejka je stigla u četvrtom i osmom gemu, koji je bio i poslednji u meču koji je trajao 106 minuta.

Za plasman u treće kolo igraće protiv Eline Svitoline, koja je bila slobodna na startu turnira. Do sada su igrale jednom, kada je Svitolina u finalu Bakua pobedila prošle godine, 6-1, 7-6(2).

Prošle godine ispala je na startu Majamija od Oprandi tako da će dobiti nove poene za pobedu, a do kraja aprila ne brani nijedan poen pa bi serijom dobrih rezultata, za početak, mogla da se vrati u top 50.