Bojana osvojila drugu titulu u karijeri!!!

Bojana Jovanovski trijumfovala je na turniru u Taškentu u Uzbekistanu, i tako drugu godinu za redom  podigla pehar na WTA turu!

Bojana Jovanovski, Taškent 2013

Jovanovska je bila bolja od beloruske teniserke Olge Govorcove u tri dramatična seta. Pobedila je  sa  4-6 7-5 7-6(7-3)

Prvi set počeo je loše po Bojanu jer je brzo dozvolila protivnici brejk i  zapala u minus od 2-4. Međutim brzo vraća brejk i izjednačava an 4-4. Ipak, odmah nakon toga gubi još jendom svoj servis, a nakon maratonskog  10. gema, kada je imala i tri brejk lopte, gubi set 4-6.

U drugom setu Bojana je ta koja je prva došla do prednosti, i to u dva navrata, za 3-1 i 5-3, međutim  oba puta je odmah gubila servis. Pri rezultatu 5-4 imala je tri set lopte, ali ih nije iskoristila, ali jeste prvu pri rezultatu 6-5.

Treći set opet počinje  bolje po Beloruskinju. Opet dolazi do vođstva od 4-2. Bojana opet izjednačava, ali ovaj put i prelazi u vođstvo od 5-4. Meč je ipak odlučen u taj brejku. Bojana je 3 puta oduzela servis protivnici i slavila sa 7-3.

Jovanovska je ovom titulom zaradila 290 poena i  sledeć nedelje biće oko 41. mesta na WTA listi, tj skočiće za oko 15 mesta u odnosu na prošlu listu. Govorcovoj je ovo četvrti poraz u isto toliko WTA finala u karijeri.

Taškent pripada turniru Internacional kategorije, a nakon njega nastavlja se azijska tureja. Sledi turnir u Guandžou, u Kini, gde Bojana takođe nastupa, kao i Jovana Jakšić.

Trijumfom na ovom turniru Bojana je postala kandidat za  završni turnir u Sofiji, koji se održava odmah nakon velikog završnog ženskog turnira u Istanbulu.  Ako se bude našla među 6 najbolje plasiranih osvajačica  Internacional turnira, automatski će se naći u žrebu. Jelena Janković takođe ima status potencijalne učesnice osvajanjem turnira u Bogoti.