Bojana nemoćna protiv Skjavone

Nakon Jovane Jakšić, Frančeska Skjavone izacila je još jednu srpsku teniserku na WTA turniru u Istanbulu. U meču 2. kola Bojana Jovanovski je doživela poraz od 1-6, 4-6, pa će Skjavone u četvrtfinalu odmeriti snage sa Kristinom Mladenović.

bojana-jovanovskiMeč je počeo sjajno za Bojanu Jovanovski jer je u prvom gemu napravila brejk, ali je to bilo sve od naše teniserke u prvom delu igre. U nastavku seta Frančeska Skjavone je uspela da čak tri puta oduzme servis Srpkinji i to u drugom, četvrtom i šestom gemu, za velikih 5-1. U nastavku seta Italijanka je samo potvrdila stečeno i osvojila prvi deo igre rezultatom 6-1.

Na startu drugog seta brejkova nije bilo, a u trećem gemu Italijanka je prva napravila brejk i stigla do prednosti od 2-1, koju je potom i potvrdila za 3-1. Međutim, Srpkinja je uspela da vrati izgubljeno i dođe do izjednačenja 3-3. U sedmom gemu Skjavone je ponovo napravila brejk, ali je u osmom Bojana opet uzvratila i došla do novog izjednačenja. Međutim, u devetom gemu Frančeska je nastavila sa brejkovima, oduzela servis Bojani, a potom uspela nekako da potvrdi stečeno za konačnih 6-4 u drugom setu.