Bojana na korak od finala

Bojan Jovanovski, TAŠKENT 2013Bojana Jovanvski plasirala se u polufinale turnira u Taškentu pobedom nad kazahstanskom tenserkom Galinom Voskobojevom.
Srpska teniserka bila je bolja u tri seta i slavila sa 1-6 6-4 7-6(7-5)

Bojana je ubedljivo izgubila prvi set da bi u drugom nakon nekoliko razmenjenih brekova  uspešno privela  set u svoju korist. U trećem je već viđena nešto veća drama. Opet je bilo serije brejkova, Bojana je servirala za set pri rezultatu 5-4, ali je Kazahstanka ipak uspela da izbori taj brejk. Tu je takođe nakon nekoliko razmenjenih minibrejkova Bojana izašla kao sigurnija i  bekhend vinerom iskoristila drugu meč loptu.

Jovanovska, prva nositeljka turnra, u borbi za svoje drugo WTA finale u karjeri sastaće se sa španskom tenisrkom Marijom Teresom Toro Flor, koja je bila bolja od treće nositeljke Ivone Mojsburger iz Austrije. Tako je Bojana jedini preostali nosilac, jer se u drugom polufinalu sastaju Mandi Minela i Olga Govorcova.

Turnir pripada Internacionalnoj kategoriji i pobednici  pripada 280 WTA bodova. Bojana će pokušati da se ponovo nađe u top 50 eventualnim trijumfom.