Bojana Marković iz kvalifikacija do prvog finala u karijeri!

bojana markovic 2016Za sedamnaestogodišnju Bojanu Marković ovo je prva sezona na profesionalnim turnirima. Nakon samo pet odigranih turnira, izborila je i svoje prvo ITF finale, u Vrnjačkoj Banji.

Na turniru u Vrnjačkoj Banji je bez izgubljenog seta prošla kvalifikacije, a na putu do finala eliminisala i 2. nositeljku turnira Juliju Stamatovu, u dva seta, sa 6-3, 6-2. U polufinalu joj je bez borbe predala 4. nositeljka Sacuki Takamura.

U finalu, Bojana je igrala protiv šesnaestogodišnje Sofije Golubskaje iz Rusije. Slavila je Ruskinja u dva seta sa 6-3, 6-2.

Bojana je svoj debi na ITF turnirima načinila prošle godine na Paliću, ali je bila poražena na startu kvalifikacija. Ipak, kao početak profesionalne karijer može se smatrati turnir u Tučepiju ove sezone, nakon kojeg je nastavila da igra na ITF turu.  U Hrvatskoj je iz kvalifikacija došla do četvrtfinala, a na naredna tri turnira nije uspevala dalje od osmine finala.

vrnjacka banja

Na turniru 10k kategorije u Vrnjačkoj Banji koji igra na šljaci, uččestvovalo je 22 teniserke iz Srbije u kvalifikacijama. Njih četiri su prošle kvalifikacije, među kojima i Bojana, a u glavnom žrebu nalazilo se već osam teniserki iz Srbije. Među njima, od nosilaca bile su 3. Tamara Čurović, 6. Barbara Bonić; koje su poražene na startu turnira, i 7. Katarina Jokić koja je neočekivano ispala u osmini finala.