Bojana Jovanovski bez četvrtfinala

Bojana Jovanovski of Serbia reacts during her match against Monica Niculescu of Romania during day two of the 2014 WTA Guangzhou Open at Tianhe Sports Center on September 16, 2014 in Guangzhou, China.Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije se plasirala u četvrtfinale Internacional turnira u kineskom Gvangdžou.

Ona je je izgubila od Denise Alertove iz Češke, u dva seta, 3-6, 6-7(5)
Iako je gubila u drugom setu 2-4 i na 3-5 spasila čak pet meč lopti, u taj brejku je bila sigurnija Čehinja.

Alertova će u narednoj rundi igrati protiv prve nositeljke turnira Simone Halep iz Rumunuje, koja je pobedila mađarsku teniserku Timeu Baboš.

Naredni turnir za Bojanu jeste Taškent, na kom je igrala finale prošle godine, a pretprošle osvojila i titulu. Na njemu će nastupiti i Aleksandra Krunić.

Jovanovska je i tokom prošle, a i cele ove sezone, kuburila sa povredom ruke. Naime, njoj se već odavno pojavljuje voda u zglobovima na ruci posle dugih i napornih mečeva. Bojana je mislila da to može da reši terapijom sa krvnom plazmom, ali očigledno terapije do kraja nisu uspele.

U nekoliko navrata Srpkinja se žalila na zdravstvene probleme sa kojima se susreće.

Teško mi je jer ne mogu u kontinuitetu da igram na visokom nivou. Takođe, posle napornih mečeva ne mogu da treniram kako treba, jer me boli ruka – pričala je Jovanovska.

Bojana je zbog te povrede doživela i veliki pad na listi poslednjih meseci, iako će  od ponedeljka napredovati na rang listi, i biti veoma blizu da se vrati među 100 najboljih na svetu.