Bojana Jovanovski: Australian Open je moj najbolji turnir ove godine

Nakon trijumfa u Taškentu, Bojana Jovanovski je izdvojila vreme da za sajt WTA odgovori na neka pitanja vezana za njenu karijeru, i taj intervju vam prenosimo u celosti.

Bojana Jovanovski TaskentŠta imaš da kažeš o dobrim igrama u Taškentu?

“Volim da igram ovde. Bila sam jako mlada kada sam ovde igrala prvi put, prošle godine sam stigla do četvrtfinala, a ove godine sam osvojila titulu. Sjajan je osećaj odigrati ovako nakon tri godine koje sam igrala ovde. A nakon osvajanja turnira sada, sledeće godine se sigurno vraćam!”

Kakvi su ti utisci o Taškentu?

“Volim ovaj turnir i on je sve bolji i bolji svake godine. Dosta ljudi me i podržava ovde, a ono što zaista cenimo jeste organizacija turnira i gostoljubivost, koji su takođe sjajni.”

Da li je ovo najveći uspeh u tvojoj sezoni?

“Ovo je sjajna nedelja za mene, ali mislim da je jedan rezultat za mene još značajniji, a to je igranje u 4.kolu Australian Open-a na startu godine.”

Kakvo je tvoje viđenje tvoje sezone do sada?

“Iako je ova godina za mene najbolja kada se gleda rang i uspeh na Gren Slemovima, zdravstveno nije bila sjajna. Posle Australian Opena, zbog problema sa leđima, nisam mogla šest nedelja ni da hodam normalno, tako da sam veoma srećna što sam se vratila i što uopšte igram. Dok sam bila van tenisa bilo je veoma teško, ali sam verovala u sebe i vredno sam radila i fizički i psihički za to vreme. Otac mi je mnogo pomogao – on je bio uvek veoma pozitivan, verovao je u mene i pružao mi je sjajnu podršku. Kada sam se vratila na teren, on je govorio da ne treba da se opterećujem rezultatima, da treba da ostanem pozitivna i fokusirana na svoju igru na terenu. Sada sam mnogo bolje. Ovo je moj treći dolazak u Taškent i fizički sam bolje nego ikada. Moram da se brinem o svom zdravlju jer do kraja sezone imam da odigram još pet turnira.”

Tenis je postao i deo tvog života?

“Igram tenis od svoje šeste godine. Postao je veliki deo mog života i bilo bi mi nezamislivo bez njega. Obično se ne umorim od igranja, ali od putovanja,  pakovanja i torbi da. Ali, kao što sam pomenula, zbog povrede sam provela dosta vremena kod kuće, tako da sam sveža, iako je sezona pri kraju, i radujem se završnici sezone.”