Bojana izrežirala prvoklasnu dramu za prolazak u drugo kolo

Boka 15

Bojana Jovanovski savladala je mladu hrvatsku teniserku Ajlu Tomljanović u tri uzbudljiva seta (3-6, 6-1, 9-7).

Bojana je ušla bojažljivo u set. Tomljanovićeva je lako stigla do brejka i 4-3. Bojana sve do kraja seta nije uspela da vrati brejk, iako je za to imala nekoliko šansi, te taj set gubi sa 6-3.

U drugi set ulazi sigurnije i staloženije. Kroz nekoliko maratonskih gemova stiže do dva brejka prednosti i vođstva od 4-0. Tu prednost je rutinski održavala do kraja seta, pritom spasavajući nekoliko brejk lopti. Set je završila ubedljivo sa 6-1.

Treći set je počeo jednim dugim gemom, u kojem je Bojana imala nekoliko brejk šansi, ali koje nije iskoristila, što je njena protivnica  iskoristili i gem privela u svoju korist. U narednih nekoliko gemova i Bojana i Ajla su osvajale gemove na svoj servis sve do 3-3. Bojana je prva napravila brejk za 4-3, ali je protivnica uzvratila istom merom i smanjila na 4-4. Meč je nastavljen podjednako uzbudljivo. Bojana na 6-6 ne koristi 3 vezane brejk lopte, te Hrvatica dolazi do 7-6. Bojana je dodala gas u nastavku, izjednačila, a potom i stigla do brejka i vođstva od 8-7. U narednom gemu na svoj servis Bojana je ovaj uzbudljiv meč privela kraju sa 9-7