Bojana izgubila na startu Rima

Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo turnira u Rimu, pošto je izgubila meč od 16. nositeljke Sloun Stivens sa 6-3 3-6 3-6.

Bojana 3

Bojana je set dobro otpočela, sigurno je servirala i vršila pritisak na servis Amerikanke. Međutim ona prva dopušta brejk u ovom meču pri rezultatu 2-2. Posle toga sledi serija Bojane od 4 gema, gde ona dva puta oduzima servis svojoj protivnici i ujedno uzima i set. U servis gemu Bojane pri rezultatu 5-3, Sloun je imala 2 brejk lopte koje nije iskoristila pa je zatim Bojana iskoristila svoju prvu set loptu.

Drugi set je takođe otpočeo sigurnim servisima, a Bojana je prva brejknula svoju protivnicu za 2-1. Stivensova tada vraća brejk, i uz dva sigurna servisa je 3-3 u drugom setu.

Tada 16. nositeljka turnira kreće u seriju prvo od 3 gema, što joj je bilo dovoljno za drugi set, a zatim i još 3, za velikih 3-0 u trećem setu sa duplim brejkom. Bojana tada vraća jedan brejk, ali ponovo gubi svoj servis i Amerikanka servira za 5-1, iako je Bojana u tom gemu imala tri vezane brejk lopte koje nije iskoristila. Sledeći svoj servis gem je lagano dobila, brejknula je svoju protivnicu u trenutku kada je servirala za meč, ali je izgubila svoj servis kada je trebalo da produži ovaj meč. Na kraju je bilo 6-3 3-6 3-6 u nešto malo manje od dva časa igre.

Bojana je branila drugo kolo Rima, pošto je prošle godine u prvom kolu u fantastičnom meču pobedila Karolinu Vožnjacki posle 0-4 u trećem setu i 2-5 u taj brejku. Sa ovim porazom Bojana gubi 65 poena, pa je i očekuje pad na WTA listi od ponedeljka za par mesta. Ovim porazom je sebi onemogućila da bude nositeljka na drugom Grend slemu u sezoni koji počinje za dve nedelje.