Bojana i Viktor u drugoj rundi mastersa u Rimu

Bojana Jovanovski napravila je iznenađenje u prvoj rundi turnira u Rimu. Srpska teniserka pobedila je francuskinju Karolinu Garsiju i plasirala se u narednu rundiu. 

Bojana je bila bolja u tri seta, 7-6(4), 4-6, 6-2.

Bio je to meč pun preokreta. Garsija je prva imala vođstvo, i to čak 4-1 u ptvom setu, pre nego što je Bojana izjednačila na 4-4.  Naredna četiri gema teniserke su držale bez većih problema. U tajbrejku Bojana korist treću set loptu, za konačnih 7-4, tj 7-6.
 U drugom setu je Bojana povela sa 3-0, ali je onda Karolina nanizala pet gemaova, i dva gema kasnije odservirala set za 6-4.
Treći set je protkao u znaku Bojane bez preokreta, gde je protivnici prepustila samo dva gema za 6-2.

Naredna ptotivnica Bojani biće ovogodišnja finalistkinja Čarlstona Medison Kiz iz Amerike.

Viktor Troicki je takođe bio uspešan u prvom kolu mastersa u Rimu. On je u tri tesna seta pobedio Australijanca Bernarda Tomića.

viktor

Viktor je slavio nakon tri taj brejka, sa  7-6(3), 6-7(4), 7-6(4).

Prvi set protekao je bez brejkova.Viktor ga je u tajbrejku rešio,  oduzeo je servis Bernardu dva puta i iskoristio drugu set loptu.
U drugom setu Tomić je poveo sa 3-1, a onda Troicki sa 4-3, da bi došao i do prve meč lopte pri rezultatu 6-5. Ipak, set je rešen u tajbrejku, gde je Tomić iskoristio prvu šansu i  osvojio ga sa 7-4.
Treći set je bio dosta turbulentniji u odnosu na prva dva. Bilo je tu dosta neiskorišćenih brejk lopti na obe strane. Ipak, Viktor je poveo sa 5-3 i došao do nove meč lopte. Ni nju nijeiskoristio. Još jednom, u taj brejku su rešavali pobednika. Viktor je poveo 4-2 uz servis, Bernard izjednačio na 4-4, a onda je viktor uzeo poslednja tri poena i slavio sa 7-4.

Bio je ovo četvrti susret ova dva tenisera i Viktorova druga pobeda, nakon dva poraza.

Naredni protivnik Viktoru  jeste španski teniser Felisijano Lopez. Sa Viktorom se do sada nije sastajao.