Bojana i Jelena-kako izgubiti dobijen meč

Dan kada ništa ne polazi za rukom srpskim teniserima, upotpunile su sa dva neverovatna poraza, Bojana Jovanovski i Jelena Janković.

I jedna i druga teniserka, izgubila su prvi set, uspele da izjedanče pa čak stignu i do dva brejka prednosti u trećem, a onda ipak izgube meč. Bojana je čak imala i set loptu u taj brejku porvog seta, kada se vratila i došla do 6-5, na sopstveni servis. To joj nije bilo dovoljno, a posle 3-0 u trećem setu, usledio je neverovatan pad, iako je na svoje servis gemove imala lopte i da ih osvoji. Na kraju, 6-7(6) 7-5 4-6, protiv Irine Falkoni, Amerikanke koja je po plasmanu negde kao i Bojana, uz samo tri poena manjka u celom meču.

Jelena je sa druge strane mnogo ubedljivije izgubila prvi set, ali se sve ostalo odvijalo u pravcu pobede srpske teniserke. Tradicija, da u poslednje vreme gubi mečeve u tri seta, kao da je presudila. Jelena je propšustila i meč loptu na 5-4, ali u taj brejku nije imala nikakve šanse, jer se brzo susrela sa 0-4. Ipak, i Jelena je na kraju imala samo 5 poena zaostatka, što dovoljno govori o činjenici da je Jelena više u problemu sa glavom nego sa svojom igrom, 2-6 6-3 6-7(3).

Tako je ponedeljak označio kraj na turniru koji je tek počeo. Možda ima neke koristi od toga, jer je RG na vidiku, već od nedelje kreće šansa da se popravi utisak. A u glavnom žrebu su i Jelena i Bojana, uz Anu naravno.