Bojana i Dušan u glavnom žrebu Rima

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u glavni žreb turnira u Rimu pošto je danas u drugom kolu kvalifikacija pobedila Moniku Nikulesku iz Rumunije sa 6-4, 5-7, 6-4.

Jovanovski je za nešto više od dva i po sata stigla do trijumfa, a odlučujući trenutak dogodio se u 10. gemu pri rezultatu 5-4 trećeg seta kada je srpska teniserka napravila brejk, a prethodno je imala veliku prednost 5-0. U glavnom žrebu turnira u Rimu nalaze se još Ana Ivanović i Jelena Janković.

lajovic

Srbija će imati još jednog tenisera u glavnom žrebu Rima. Dušan Lajović je u drugom kolu kvalifikacija pomeo hvatsku tenisku nadu Bornu Ćorića rezultatom 2-0 po setovima 6-1, 6-4, posle sat i 16 minuta igre. Inače, 18-godišnji Ćorić bio je postavljen za prvog nosioca, a Lajović za desetog.

Lajović je prvi deo dobio za samo pola sata, uzeo je hrvatskom tinejdžeru dva servisa, nije mu dozvolio da dođe do prilike za brejk, pa je na svoj servis bez izgubljenog poena poveo sa 1-0. Borna je u drugom setu pružio jači otpor koji je Duci slomio posle 49 minuta igre. Odlučujući brejk napravio je u sedmom gemu kada je jedinu šansu za brejk iskoristio, poveo sa 4-3 i posle sat i 16 minuta igre meč loptu pretvorio u trijumf od 2-0.