Bojana i dalje bez pobede u novoj sezoni

Bojana Jovanovski je četvrti turnir ove godine završila u prvom kolu. Posle Šendžena, Hobarta i Australijan opena završila je učešće u prvom kolu turnira u Sankt Peterburgu. Ovoga puta doživela je poraz od domaće takmičarke Margarite Gasparjan sa 6-1, 6-2 nakon 56 minuta igre.bojana jovanovskiNa početku prvog seta teniserke su razmenile po brejk, a onda je Ruskinja potpuno dominirala. Bojana je napravila četiri duple servis greške, a imala je samo 14% dobijenog prvog servisa. Za razliku od nje, Gasparjan je imala 86% uspešnosti prvog servisa, i sa tri brejka u nastavku došla do 6-1.

U drugom setu Bojana je popravila svoju igru, i broj osvojenih gemova, imala i veći procenat prvog servisa, bez duplih grešaka, ali nedovoljno da se pobedi domaća teniserka. U poslednjem gemu drugog seta Bojana je uspela da spasi pet set-meč lopti, ali nije uspela da preokrene rezultat. Ruskinja je koristila svaku njenu grešku i na kraju dobila ovaj set sa 6-2.

U sledećem kolu 43. teniserka sveta, Margarita Gasparjan sastaje se sa našom Anom Ivanović i biće to njihov prvi međusobni duel.