Bojana preokretom do polufinala Bakua

Imala je Misa Eguči 6-4, 4-3 i servis, ali je Bojana Jovanovski uspela da sve to nadoknadi i pronađe put do pobede i plasmana u polufinale WTA turnira u Bakuu. Na kraju, 4-6, 7-5, 6-3 za Srpkinju.

Bojana Jovanovski, Taškent 2013Kvalifikantkinja iz Japana igrala je veoma požrtvovano, napadala bi kad god bi joj se ukazala priliku, dok je Bojana igrala nesigurno pa je prvi set pripao Japanki. Kada je povela sa brejkom i servirala u osmom gemu drugog seta za gem od pobede, Bojana je pronašla ritern i stigla do ribrejka pa je od narednih pet gemova četiri uzela ona, a set brejkom u dvanaestom gemu.

Prenela je Srpkinja momentum i u treči set, stigla do 2-0, ali nije potvrdila brejk pa se do osmog gema igralo uz servis. Tada Bojana pojačava tempo, divnim riternom po paraleli iz bekhenda dolazi do brejka i servisa za meč. Drugu meč loptu koristi forhend vinerom za plasman u prvo polufinale u sezoni.

Za finale igraće protiv pobednice meča Per-Fegele.

Bojani plasman u polufinale donosi skok za barem jedno mesto, u zavisnosti od rezultata Svitoline na ovom turniru. Plasman u finale doneo bi joj skok barem za tri mesta, a titula bi Bojanu uvela prvi put u top 30.