Bez rešenja za Almagra

Janko nije uspeo, ali generalno nema za čim da žali. Nikolas Almagro je jednostavno bio bolji i očigledno bolje prilagođen na uslove i podlogu. Jankovi ravni udarci nisu mogli da dođu do izražaja, mada se mora priznati, da je bilo dosta grešaka, po pravilu nekoliko za redom kada je dolazilo do brejkova. Na kraju u svakom gemu po jedan brejk manjka i 4-6 4-6 4-6.

Ono što je Janko propustio, je bilo vođstvo od 3-0, koje je baš kao i Novak juče, olako predao protivniku. Nije u prvom trenutku to izgledalo toliko značajno, ali kada se pogleda dalji razvoj meča, ipak jeste bilo. Janko je tada ispustio inicijativu i od tada je stalno jurio protivnika i njegovu prednost. Almagro nije poznat kao mentalana gromada od tenisera, ali mu je posao bio znatno olakšan, jer mu je sve stizalo na vreme, čisto da se ne brine.

Janko je jedini put uspeo da se vrati u set, u trećem setu, posle 0-1, što je pomalo poremetilo unutrašnji mir Španca, pa je Janko brzo stigao do još prilika za brejk i da konačno on stekne prednost. Dobro je servirao Almagro u tim trenucima, ali je Janko mogao bolje da odreaguje u toj situaciji. To je bio početak kraja, jer je taj propust, jako uticao na Janka, pa je brejk u sledećem gemu bio neizbežan, kao i konačan poraz.

Janko je na Roland Garosu pokazao zrelost i igru, koja daje nadu da će na Vimbldonu i podlozi koja mnogo više odgovara njegovoj igri, stići bar korak dalje.