Bez predstavnika u singlu

Posle drugog kola, Srbija je ostala bez predstavnika u singlu na ovogodišnjem Serbia openu. Dušan Lajović je danas predao svoj meč, već posle šest odigranih gemova, pri rezultatu 4-2 za Souzu.

Lajović je pao i povredio zglob, zatim izgubio tri gema za redom i odustao od daljeg mučenja i tako stavio tačku na  najslabiji SO, što se tenisera iz Srbije tiče. Da podsetimo, prvi i treći je osvojio Novak, dok je na drugom Filip Krajinović igrao polufinale protiv Sema Kverija. Ove godine neće biti srpskih igrača u četvrtfinalu, što je donekle očekivano s obzirom na odustajanje Đokovića, a pre toga Troickog i Tipsarevića, pa i Ćirića.

Posle svega, današnja izjava Gorana Đokovića, da je prirodno da ovaj turnir preraste u ATP500 seriju deluje,  ili naivno ili bezobrazno. Za takvu odluku proziva ili poziva političare, pa se postavlja pitanje, koga turnir stvarno reklamira, i za koga je značajan, te koliko on realno može da privuče kvalitetnije tenisere, bez obzira na kategoriju, u ovom terminu.

Negde između, on je ipak značajan za tenis u Srbiji iz mnogo razloga, bez obzira da li je ATP250, ATP500 ili pak čelindžer. Možda su ovi poslednje pomenutih, mnogo potrebniji talentovanim srpskim teniserima, nego još jedan obaveza najboljim srpskim teniserima u inače zgusnutom ATP kalendaru.