Bez dobrog naslova

Teško je sa dve-tri reči približno i precizno opisati Jelenu ovih dana, a pogotovu njeno današnje izdanje u prvom kolu Vimbldona. Bez vere u sebe, definitivno nije mogla više, mada joj se Kim povremeno nudila, bar za neki zanimljivi triler, koji bi negde bio dobar zalog za budućnost, kada je srpska teniserka u pitanju. Ovako, ostaje utisak o jeftinom i rutinskom porazu uz nekoliko bljeskova u drugom setu.

Ceh je platio forhend. Postao je nesigurniji udarac od večito prozivanog servisa. Zaista je neverovatno koliko Jelena danas nije imala poverenaj u njega, pa je ili leteo po metar u aut, ili bez razloga završavao u pola mreže. Sa druge strane, bekend nas je uvlačio u priču o Jeleni, nekadašnjem broju jedan, i zaista, da je forhend bio bar upola siguran kao što ume, danas bi gledali mnogo neizvesniji meč.

Teško da bi Jelena i u tom slučaju pobedila, jer je Kim kao iskusna igračica, tačno znala šta se dešava u glavi protivnice, ali bi joj sigurno ne bi bilo svejedno, a takav osećaj umnožava greške i  ko zna, žuta loptica zna da bude neposlušna. Bila je i danas, ali Jelena to nije iskoristila, jer je po pravilu, na 30 ili 40 prema ništa, pravila svoje greške a onda bi je protivnica surovo kažnajvala.

Tako se dogodio prvi brejk početkom prvog seta, tako je Jelena ispsutila brejk na 2-1 u drugom, i još koji gem pride. Jelena je tokom meča više gledala u trenera, nego u protivnicu, ali on nije mogao umesto nje na teren. Ipak, stiče se utisak da je nije previše bodrio, ili je to samo zbog toga što kamerman nije birao pravi trenutak da prikaže Jeleninu ložu, ovoga puta bez mame i flašice.

Jelena je svakako mogla bolje da prođe što se tiče žreba, ali teško da bi to promenilo stvari. Bodovno da, ali što se Jelenine budućnosti tiče….i dalje ćemo čekati.