Bez Ane Ivanović u Australiji?

Ana Ivanović mogla bi da propusti prvi mesec u 2017. godini, jer iz različitih izvora dolaze vesti da Ana nije još spremna da se vrati na teren.

Ana je prijavljena za Oklend, pa Australian open, ali nije još uvek sigurno da li će na tim turnirima i učestvovati.

Novinarka Open court-a danas je na Tviteru objavila da je Ana odustala iz Oklenda, dok je pre nekoliko dana novinarka B92 objavila da Ana nije sigurna da će igrati jer nije spremna i da će odluku o učešću na Australian Open-u doneti neposredno pre turnira,

Iako Ana još nije zvanično odustala od ovih turnira, sve govori u prilog tome da ona još nije obavila pripreme, pa tako i njene fotografije na društvenim mrežama pokazuju da je u poslednje vreme dosta putovala, a to nije karakteristika teniserima koji su u trenažnom procesu pred novu sezonu. Takođe, još uvek ne postoje informacije ko su članovi njenog tima, da li je trener i dalje Najdžel Sirs, jedino što je sigurno je da je njen dosadašnji sparing partner Endrju Betles sada u timu Eline Svitoline.

Ana je poslednji put na terenu bila na US Openu, gde je izgubila na startu, a potom je otkazala sve turnire kako bi zalečila povrede koje je imala kroz 2016. godinu.