Berdih prekinuo Viktorov niz

Viktor Troicki nije uspeo da izbori 4. kolo na Australijan openu pošto je od njega bio bolji sedmi nosilac Tomaš Berdih. Češki teniser je pobedio sa 3-0, po setovima 6-4, 6-3, 6-4 posle 112 minuta igre. Berdiha u narednom kolu čeka Bernard Tomić. koji je pobedio sunarodnika Grota.

Meč je počeo dobro za oba tenisera, sigurno su čuvali svoje servis gemove. Većih uzbuđenja nije bilo sve do desetog gema kada je naš teniser servirao za opstanak u setu. Berdih je prvo sjajnim forhendom izborio brejk loptu koja je ujedno bila i set lopta, a Troicki je duplom greškom dao Čehu uvodni set.

berdih viktor

Drugi set bio je još brži od prvog, iako je i ovde odlučio jedan brejk. Ovoga puta Berdih je napravio brejk na startu seta i čuvao ga sve do kraja. Drugi set Čeh je osvojio nakon 34 minuta rezultatom 6-3. Baš kao u drugom setu, Viktor i u trećem gubi servis na startu seta. U devetom gemu treće deonice teniseri su odigrali maratonski gem. Viktor je na svoj servis spasao čak sedam meč lopti i činilo se da će to uznemiriti Berdiha, ali je češki teniser lako dobio naredni gem i prošao u osminu finala.

Berdih je bio dosta agresivniji na terenu, napravio je 55 vinera uz 19 grešaka, dok je naš teniser imao 21 viner i 30 grešaka. Sedmi nosilac je tako opravdao status favorita i poboljšao skor pobeda nad Viktorom, koji sada izosi 6-1. Viktor treba da bude zadovoljan prikazanim u Australiji i ovakivi rezultati treba da ga raduju pred nastavak sezone.