Beogradski pobednik, Sepi!

Đoković, Kveri, Đoković…i na kraju Andeas Sepi, koji je u svom trećem učešću stigao do finala i odmah do titule, posle pobede na Perom, 6-3 6-2.

Finale je to bilo samo na početku i na kraju meča, dok je u središnjici dominirao Italijan, koji je u jednom trenutku napravio seriju od 8-0 i tako rešio prvi set i praktično meč, jer je imao 3-0 u drugom. Pre toga Francuz je zapretio da neće ostati upamćen samo kao iznenađenje turnira, već i kao pobednik SO. Poveo je sa 3-1, ali to kao da ga je više uplašilo nego što mu je pomoglo da mirnije i bolje igra.

Nesrećna okolnost po Pera je bila činjenica da je odmah izgubio prednost, pre nego što je otišao na pauzu i tako nije imao priliku da smiri posle velike šanse koja mu se ukazala. Od tada, Francuz dosta greši, dok je Sepi mirnom, tehnički čistom igrom, sakupljao gemove i došao do nedostižne prednosti. Francuz se vratio u meč, ali prekasno, jer Sepi pored tehnike ima i dosta isksutva, pa nije dozvolio da mu šansa za drugu titulu u karijeri lako propadne.

Pre finala singla, igrao se dubl meč u kojem su treći nosioci Erlih i Ram bili bolji od Emriha i Siljestroma sa 4-6 6-2 10-6.