Beograd Open (U18): Čak pet srpskih juniora u finalima!

Na juniorskom turniru u Beogradu protekle nedelje srpski predstavnici su na domaćem terenu izborili oba finala u pojedinačnoj konkurenciji, kao isrpsko finale u konkurenciji parova kod devojaka.

Miloš Dabić igrao je finale singla, dok je Mihaela Đaković igrala finala i singla i dubla. Pored Mihaele, u finalu dubla igrale su i Teodora Ristić, Aleksandra Stanković i Anđela Skrobonja.

Mihaela Đaković je na putu do finala iznenadila 6. i 1. nositeljku turnira i tako izborila svoje prvo finale u karijeri! U finalu, Mihaela je izgubila od 3. nositeljke  Noe Krznarić iz Hrvatske, u dva seta, sa 2-6 3-6.

U konkurenciji parova, Mihaela je otišla korak dalje i u timu sa Teodorom Ristić osvojila titulu. Protivnice u finalu bile su im 3. nositeljke Anđela Skrobonja i Aleksandra Stanković. U polufinalu, Teodora i Mihaela eliminisale su 4. nositeljke turnira, a Anđela i Aleksandra eliminisale su 1.
U finalu, rezultat je bio 7-5 7-6(2) za Ristićevu i Đakovićevu.

Ovo je bila prva titula u karijeri za Mihaelu, a prva titula u dublu za Teodoru. Za Aleksandru ovo je bilo drugo finale u dublu, pored kojeg ima i jedno u singlu, ali još uvek nije došla do titule u juniorskoj konkurenciji, dok je za Anđelu ovo bilo prvo finale bilo koje kategorije.

Kod momaka, Miloš Dabić izborio je finale singla, usput elinisavši i 2. nosioca turnira. U finalu, protivnik mu je bio Karlo Kranić iz Hrvatske, a srpski teniser je izgubio sa 1-6 7-6(7) 1-6.

I za Miloša ovo je bilo prvo finale u juniorskoj karijeri.

Turnir je bio G4 kategorije a igrao se na šljaci, dvorani.