Beograd open 2012

Dok pažnju ljubitelja tenisa širom sveta okupiraju prvi ATP i WTA turniri u Beogradu se održava juniorski turnir za tenisere i teniserke do 14 i 18 godina. U organizaciji TK Crvena Zvezda, turniri polako ulaze u samu završnicu.

Što se  predstavnika iz Srbije tiče, može se reći da turnir protiče uspešno. U konkurenciji do 18 godina u polufinalu će se naći Ivana Jorović (14 godina) kod teniserki i Luka Ilić i Petar Čonkić, sa 16 odnosno 15 godina. Ivana je svakako napravila veliki rezultat jer je pobeđivala igračice koje su godinu ili dve starije od nje i sve same nosioce. Ovo je inače drugi Ivanin turnir u ITF juniorskoj konkurenciji.

Kod dečaka plasman Ilića u polufinale se svakako očekivao, jer je i prvi nosilac, ali je Čonkić sve iznenadio, jer je pobedio drugog nosioca Gorana Markovića, 280. tenisera na juniorskoj listi. Kada su mlađe kategorije u pitanju, u muškoj konkurenciji, nemamo predstavnika u polufinalu ali je zato JovanaVuković već obezbedila plasman u finale, pošto joj je protivnica predala meč polufinala.

Završnica se igra naravno u subotu i nedelju, a sve rezultate imaćete svakodnevno u rubrici NAJAVE I REZULTATI, a povremeno i u vestima.