Benoa Per trijumfovao u Bastadu

U finalu ATP turnira u švedskom Bastadu sastali su se Francuz Benoa Per i Španac Tomi Robredo. Francuz koji trenutno zauzima 62. poziciju na svetskoj rang listi osvojio je svoju prvu titulu u karijeri. Per je u dva seta sa 7-6, 6-3 savladao Robreda u njihovom drugom okršaju, nakon čega je međusobni skor izjednačen.benoa perZanimljivo je da francuski teniser na putu do titule u švedskom gradu nije izgubio ni jedan set, a redom je savladao Eriksona, potom i prvog nosioca na turniru Belgijanca Gofana, zatim Istomina u četvrtfinalu i u polufinalu je bio bolji od Pabla Kuevasa.

“Osećam se odlično. Za mene je ovo bila perfektna nedelja. Uslovi nisu bili jednostavni, ali srećan sam što sam pobedio Tomija koji je zaista odličan igrač i dosta mi je značilo što smo već jednom igrali zajedno. Prethodne pobede nisam proslavljao, ali ovu sada definitivno hoću. Želim da se zahvalim sponzorima jer bez njih niša ne bi bilo moguće, turnir bez njih ne bi ni postojao. Hvala direktoru turnira i celoj organizaciji kao i mom timu i navijačima. Vidimo se i sledeće godine”, rekao je Per nakon trijumfa.

Per je tako postao tek drugi Francuz koji je osvojio titulu na ovom turniru, prethodono je istu osvojio 1981. Tijeri Tilasne. Turnir u Bastadu igrao se za nagradni fond od 439. 405 evra, a pobedniku je pripalo 80 hiljada evra i 250 ATP poena.