Belinda Benčić osvojila Toronto

bencicBelinda Benčić je napravila najveći uspeh u karijeri, pošto je u nedelju trijumfovala na Rodžers kupu u Torontu. Švajcarska igračica je do pobede došla rezultatom 7-6, 6-7, 3-0, kada joj je Simona Halep predala meč zbog iscrpljenosti. Belinda je na ovaj način osvojila drugu titulu. Ona je ranije ove godine slavila u Istbornu, a prethodno su joj najveći uspesi bili finale u Hertogenbošu i Tjanđinu.

20. teniserka sveta je do trijumfa mogla i u drugom setu u kom je vodila sa 5-3 i servirala za pobedu, ali je Rumunka uzvratila, a onda u taj brejku izjednačila rezultat. Kada je usledio odlučujući set, Halepova je izdržala prva tri gema, da bi nakon dva sata i 30 minuta odlučila da preda.

“Žao mi je što Simona nije mogla da završi ovaj meč, želim joj brz oporavak. Hvala mojoj porodici i prijateljima na podršci, zaista su mi mnogo pomogli” rekla je Belinda.

Benčićeva će ovim trijumfom napredovati na WTA listi, sa 20. pozicije će doći do 12, dok će Halepova ostati treća teniserka sveta. Do titule je došla pobedama nad Eženi Bušar, Karolinom Vožnjacki, Sabinom Lisicki, Anom Ivanović i Serenom Vilijams.