Barbarin fantstičan preokret!

BARBARA BONIĆ HUZOUPrva od  tri predstavnice Srbije u kvalifikacijama na WTA turniru u Austriji, tačnije Bad Gaštajnu, koja je danas izašla na teren bila je Barbara Bonić. Barbara je odmerila snage sa čak 150 mesta bolje rangiranom Mirtilom Gerges iz Francuske i trijumfovala nakon nekoliko preokreta.

Nakon prvog seta u kom je apsolutno dominirala  Francuskinja, dobivši ga bez izgubljenog gema, u drugom setu viđena je prava drama kada je Barbara spasila čak četiri meč lopte na servis protivnice pri rezultatu 6-5. U taj brejku  Barbara bi prva došla do prednosti, a onda je i gubila, sve dok meč nije prelomila i dobila taj brejk sa 9-7!

Treći set je počela dominantno, povela 4-1 uz dupli brejk. Međutim, protivnica   traži medicinski tajm aut, što je verovatno  poremetilo Barbarinu koncentraciju, jer gubi oba stečena brejka. Međutim, Bonićeva se tada pregrupisala, brejknula protivnicu i trijumfovala  osvojivši svoj servis gem za 6-4!

Barbara u sledećem kolu igra sa  Natali Grandin iz Južnoafričke Republike.

Pored Bonićeve, u kvalifikacijama za ovaj turnir nastupaju i Teodora Mirčić, koju čeka duel sa Koni Perin  iz Švajcarske,   i debitantkinja na WTA turniru, Tamara Čurović, koja ukršta reket sa Diom Evtimovom  iz Bugarske.