Bar se borila

Zvuči kao slaba uteha za Jelenine, a prst u oko za Anine navijače, ali je jednostavno takav utisak ostavila Jelena u današnjem porazu od Aleksandre Voznjak, 2-6 3-6.

Jasno je i njoj da ne ide, da je preko puta imala inspirisanu protivnicu koja je konačno htela da napravi neki dobar rezultat na domaćem turniru. Nekako, izgleda da Jelenu svi već prepoznaju kao dobru šansu da se digne rejting, jer se radi o bivšoj najboljoj na svetu, ali i teniserki sa dovoljno urušenim samopouzdanjem da se može relativno lako dobiti.

Tako je bilo i danas ali treba reći da se Jelena borila, pokušavala da ostane u svakom gemu, da se što duže održi u meču, nadajući se da će joj se neke stvari složiti i desiti. Ipak nisu. Preveliki broj grešaka, 44, dovoljno govori o njenoj igri, mada je povremeno, poneki dobar poen, sjajno kontrolisani napad i viner iz bekenda, podsetio na ono šta je Jelena mogla ali sada ne može. Ili bar ne može u kontinuitetu.

Bilo je prilika za povratak, pre svega u drugom setu, jer se i Aleksandra malo uplašila čak i naznake bolje i sigurnije Jelenine igre. Ali, svaki bitan poen je promašen, baš kao i konačna pobeda. Još jedan poraz u nizu a sledi najveći Jelenin prošlogodišnji uspeh, Sinsinati i finale, koje je do sada održavalo u Top 20 na WTA listi. Ajde da budemo optimisti, bar do sledećeg poraza, pa nek on bude ponovo u finalu.