Baboš ipak prejaka za Aleks

Aleks_KrunicAleksandra Krunić poražena je u prvom kolu WTA turnira  međunarodne kategorije u Budimpešti  od domaće teniske nade Timee Baboš  (6-3, 6-7, 6-3).

Aleks je loše ušla u meč. Svojim greškama protivnici je dozvolila da stigne do dva brejka i vođstva od 4-0. Tada se Aleks  budi, vraća brejk i smanjuje na 4-2, međutim tada je već bilo prekasno, te Mađarica rutinski stiže i do trećeg brejka u ovom setu i osvaja set 6-3.

U drugom setu su se stvari promenile Aleks je igrala mnogo agresivnije, napadala je i to je dalo rezultate. Prva je stigla do brejka i vođstva od 4-3, ali joj protivnica nije dozvolila da se odlepi te vraća brejk i stiže do 5-4. Aleks se nije predala i uspela da izbori taj-brejk. Iako je u njemu gubila sa 4-2, uspela je da veže 5 poena i osvoji taj-brejk i set sa 7-6 (7-5 u taj-brejku).

Na početku trećeg seta bila je sigurna do 3-3, kada je naglo počela opet da greši, te time omogućila protivnici da stigne do brejka i 4-3. Protivnici je ovaj brejk dao vetar u leđa, te vezuje dva gema uz brejk i stiže do pobede u trećem setu sa 6-3.