Azarenkin prvenac

Viktorija Azarenka  je sprečila Kim Klajsters u odbrani titule, i ušla u svoje prvo finale nekog gren slem turnira, 6-4 1-6 6-3.

U meču jakog tempa i snažnih udaraca ipak su dominirale greške i problemi sa servisom. Azarenka je imala katastrofalan drugi set, kada je ubacila samo 35% prvog, Kim je nešto slabija bila u trećem dok su u prvom obe teniserke dobro servirale, pa je Azarenkin brejk u trećem gemu, praktično bio i odlučujući za taj deo igre.

Drugi set je svakako bio najbolji što se Kim Klajsters tiče. Koristila je svaki drugi servis da napadne protivnicu, uspevala da nametne svoj ritam i da razvuče Azarenku, koja je uglavnom kasnila na udarce i iz teških pozicija pravila greške. Svo je ličilo na povratak šampionke u meč i preokret.

I treći počinje teškim servis gemom za Azarenku. Uspeva da se izvuče iz problema a onda kreće žestoko da napada servis Kim Klajsters. I sama Kim, ima problema sa ubacivanje servisa, pa je u narednom gemu uglavnom bila posmatrač. Brejk za Viktoriju nije dugo trajao ali ni nada Klajsters da se vraća u set. Azarenka pravi još jedan brejk, ali ni to nije bio kraj uzbuđenjima.

Posle velike borbe Klajsters opet dolazi do 3-4 i servisa, ali kao da u tim povratničkim gemovima gubi previše snage. Opet je slaba u svom servis gemu i dozvoljava Azarenki tri vezeane brejk lopte. Treću Azarenka koristi i sledećem gemu stavlja tačku na ovaj uzbudljiv set i meč.