Azarenka zaustavila Anu u polufinalu

anchiAna Ivanović nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Karlsbadu, pošto je poražena od Viktorije Azarenke sa 2-1  (0-6, 6-4, 3-6) u setovima. 

Srpska teniserka je pre svega zahvaljujući svojim greškama propustila priliku da savlada treću igračicu sveta, koja nije blistala na ovom meču.

Još manje je blistala Ivanovićeva, koja je “prespavala” prvi set. Ane nigde nije bilo na terenu, a broj grešaka rastao je iz minuta u minut. Sve se, međutim, okrenulo u drugom setu kada je Ana uz sjajan prvi servis počela da ređa poene.

Beloruskinja kao da se zbunila, nije imala pravi odgovor na dobru igru Ivanovićeve, iako je u jednom renutku delovalo da se vraća u meč, naravno kada je Ana malo popustila u svojoj igri. Ivanovićeva je ipak uspela da osvoji drugu deonicu sa 6-4 i tako meč uvede u treći set.

Uz tri uzastopna osvojena gema na kraju drugog i početku trećeg seta Ana je igrala odlično, ali je zatim počela da posustaje. Azarenka je izjednačila na 2-2, a zatim i napravila brejk za vođstvo od 2-4. Srpska teniserka je uzvratila gemom u kojem je ispalila tri asa. 

Azarenka je iskoristila priliku i pad u Aninoj igri da mirno privede meč kraju i trijumfuje na Anin servis, pošto naša teniserka više nije mogla da pruži ozbiljniji otpor. Srpkinja je napravila čak  47 neiznuđenih  grešaka što je i odlučilo pobednicu ovog  polufinala.

Beloruskinja će u finalu igrati protiv Samante Sosur koja je bila bolja od Viržini Razano sa 2-0 u setovima.