Azarenka “čestitala” Sereni

Victoria Azarenka of Belarus celebrates after defeating Agnieszka Radwanska of Poland during their women's semi-final match at the Qatar Open tennis tournament in DohaDan uoči ponovnog zauzimanja prvog mesta na WTA listi Serena Vilijams je za primopredaju dobila “poklon” od sutra bivše br.1 Viktorije Azarenke u vidu poraza, drugog u njihovim međusobnim susretima.

Davno je bio taj Majami 2009. godine i prva velika titula za Azarenku, do sada jedina pobeda nad mlađom sestrom Vilijams. Pogotovo su Viku boleli prošlogodišnji porazi, a bilo ih je čak pet, jer je posle svakog bilo osporavano njeno prvo mesto na WTA listi, gde se najveći deo sezone nalazila.

Svojevrsnu osvetu Azarenka je priredila Sereni u finalu Dohe, jer se sad može s pravom postaviti pitanje, ko je pravi br. 1? Rezultatom  7-6(6) 2-6 6-3 Vika je došla do svoje druge ovogodišnje titule i sasvim sigurno je najuspešnija u novoj sezoni.

Azarenka je počela odlično, bila je sigurnija, napravila je brejk u trećem gemu, ali ga je izgubila u osmom. U taj brejku opet slična situacija, vođstvo od 5-2, ali je Serena prva stigla do set lopte. Azarenka se vraća i osvaja tri uzastopna poena, a time i set.

U drugom je Serena dominirala sa dva brejka viška, dok je brejk napravljen u drugom gemu trećeg seta, uz malo problema, pobednica sačuvala do kraja. U svakom slučaju, trka za br.1 će biti zanimljiva u narednom periodu, a očigledno da se velika trojka sve više izdvaja od ostatka WTA karavana.