Jelena i Ana u drugoj rundi OP Australije

Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović plasirale su se u drugu rundu Otvorenog prvenstva Australije. Obe su bili favoriti u svojim mečevima, i shodno rangu njihovih protivnica, to su i pokazale. 

JELENA JANKOVIC AUSTRALIAN OPEN 2016Prva je na teren izašla Jelena Janković, kojoj je protivnica bila Polona Hercog iz Slovenije.
Sada 87, nekada 35. teniserka pružila je Jankovićevoj dobar otpor. U meču je viđeno dosta brejkova(ukupno ih je bilo 9), brejk šansi, tesnih gemova, uglavnom prouzrokovani greškama (Jelena je imala 25, Polona 46) ali je na kraju ipak prilično rutinskim rezultatom slavila Srpkinja, 6-3, 6-3.

Naredna protivnica Jankovićevoj biće 97. teniserka sveta Laura Zigemund iz Nemačke, sa kojom se do sada nije susretala.

ANA IVANOVIĆ AUSTRALIAN OPEN 2016Ana Ivanović  je sa druge strane imala lakši posao, iako je rezultat bio sličan. Igrala je protiv 459. teniserke sveta Tami Paterson, iz Australije i slavila 6-2, 6-2. Ipak, njen meč je bio sa daleko manje drame i brejk šansi, kao što je to bio slučaj sa Jeleninim. Ukupno je napravila tri brejka, a protivnici nije dozvolila ni jendom da joj ugrozi servis.

Anina naredna protivnica biće kvalifikantkinja Anastasija Sevastova iz Litvanije. Do sada su se susrele samo jednom, 2010. godine, kada je Litvanka prepustila samo šest gemova Srpkinji.

Prošle godine, obe naše teniserke su ispale već u prvom kolu, tako da je ovo mali korak napred, bitan za povratak u top 20 na WTA listi. Poslednji put kada ni Ana ni Jelena nisu bile među 20 najboljih, bilo je davne 2005. godine.