ATP/WTA: Pregled druge nedelje

Drugu nedelju na ATP i WTA turu obeležili su neki ne baš očekivani rezultati.

atpNama najdraži je svakako onaj iz Sidneja. Viktor Troicki je na fantastičan način odbranio titulu na turniru ATP250 serije, pobedivši bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, o čemu smo već pisali.

Kada se na turniru iste kategorije, u Oklandu, oformilo polufinale David Ferer protiv Džeka Soka i Žo Vilfrrid Conga protiv Roberta Bautiste Aguta, ljubitelji tenisa su već počeli sa prognozama, da li će trijumfovati 1. nosilac Ferer, ili 2. nosilac Conga. Međutim, Agut i Sok imalu su drugačije planove. U oba slučaja, favoriti su izgubili u tri seta od nižerangiranih protivnika. U finalu, španski teniser Bautista Agut trijumfovao je nakon osvojenog prvog seta 6-1, kada mu je Amerikanac predao.

Na WTA turnirima, videli smo po nekima otpisane teniserke kako se ponovo vraćaju u pobednički krug.


wtaU Sidneju, na turniru Premijer Kategorije, veteranka Svetlana Kuznjecova iz Rusije  pokazala je da nije slučajno osvojila dva gren slema. Dominantno je osvojila titulu protiv iznenađenja turnira, kvalifikantkinje  Monike Puig iz Portorika, 6-0, 6-2. Ruskinji je ovo bila 16. titula iz 37 finala, dok je Portorikanka ostala na jednoj tituli, nakon svog drugog finala, a prvog Premijer kategorije.

Na turniru u Hobartu, Internacional kategorije, odigrano je jedno, po imenima,  solidno finale. Alize Korne iz Francuske bila je bolja od Eženi Bušar iz Kanade. Francuskinaj je slavila dominantno, 6-1, 6-2.

Baš ove dve finalistkinje izvukle su Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić u prvoj rundi Otvorenog prvenstva Australije. Činjenica da su upravo igrale finale može obeshrabriti naše teniserke, pored, na žalost,  loše forme koja ih trenutno prati.