ATP Umag: Titula za Dominika Tima

dominik thiemDominik Tim je osvajač 26. izdanja “Konzum Croatia Open” u Umagu. Mladi Austrijanac je u finalu, veoma ubedljivo rezultatom 6-4, 6-1 savladao Portugalca Sozu i tako stigao do druge ATP titule u karijeri. Pre turnira u Hrvatskoj, Tim je osvojio titulu u Nici. On je takođe postao i prvi Austrijanac koji je pobedio u Umagu još od 1995. i trijumfa Tomasa Mustera.

Sa druge strane, Portugalac je na putu do finala eliminisao trojicu nosilaca Sepija, Fonjinija i Bautistu-Aguta, ali nije uspeo da dođe do titule. Ovo je za njega drugi poraz u ATP finalima ove godine, a prethodno je izgubio u Ženevi od Belučija.

U prvom setu su teniseri odlično servirali i publika u Istri je tu videla najveću brobu. Pad koncentracije Soze u sedmom gemu doneo je brejk za Austrijanca nakon prve prilike za isti u meču, a u nastavku je samo Dominik Tim potvrdio stečeno za konačnih 6-4 u ovom delu igre.

Nakon ovako osvojenog seta Austrijanac je “dobio krila” igrao je sjajno i čak četiri puta oduzeo serivs rivalu, a jednini gem koji je Portugalac osvojio bio je brejk u šestom gemu, ali mu to nije pomoglo. Dominik Tim je bio odličan, lako je priveo set i meč kraju i došao do 6-1 u drugom delu igre.