ATP Roterdam: Troicki i Krajinović poraženi u drugom kolu

Viktor Troicki i Filip Krajinović nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale ATP turnira kategorije 500 u holandskom gradu, Roterdamu.


Dan posle pobede na startu turnira, nad Nemcem Janom Lenardom Štrufom (1-6, 7-6, 6-2), srpski teniser se sastao sa šestim nosiocem, Čehom Tomašom Berdihom.

Očekivali smo mnogo jači otpor Troickog favorizovanom rivalu, ali umesto toga, naš teniser je uspeo da osvoji samo tri gema u ovom meču.

Na kraju, Berdih je slavio sa 2-0, po setovima 6-1 i 6-2, posle jednog sata i dva minuta borbe.

U prvom setu je Čeh dva puta oduzimao servis našem igraču i taj deo igre dobio sa 6-1 za samo 29 minuta igre. Troicki je početkom drugog seta vodio sa 2-1, ali onda je ponovo usledio veliki pad u njegovoj igri pa je Čeh dobio svih pet gemova do kraja.

Filip Krajinović se posle povrede uspešno vratio na teren i pobedio mladog Kanađanina Feliksa Ožera Aliesima (6-2, 3-6, 7-5), a potom je poražen od Grigora Dimitrova.

Krajinović je od tenisera iz Bugarske izgubio sa 0-2, po setovima 6-7 i 5-7, posle sat i 46 minuta igre.

Prvi set je bio potpuno izjednačen, ali je Filip poklekao u taj-brejku pri rezultatu 4-5. Tada je odservirao prvu duplu servis grešku u meču a zatim i greškom iz forhenda izgubio prvi set. U drugom Dimitrov je u jedanaestom gemu napravio jedini brejk na meču i potom sigurno odservirao za prolazak u četvrtfinale.