ATP Roterdam: Titula za Stana

Švajcarac Stan Vavrinka osvojio je drugu ATP titulu ove sezone pošto je u finalu turnira u Roterdamu (Holandija, beton) savladao Tomaša Berdiha posle preokreta rezultatom 4-6, 6-3, 6-4. Čeh nije uspeo da odbrani titulu iz prošle sezone i tako ostaje na deset titula iz 26. finala. Sa druge strane, Vavrinki je ovo deveta titula u karijeri, druga u 2015. posle trijumfa u Čenaju.

stan wawrinka

Finale je trajalo tačno dva sata, a viđeno je dosta lepih poena sa obe strane. Setovi su se uglavnom osvajali zahvaljujućim jednom brejku, a presudnu ulogu imao je servis. Berdih je odservirao devet aseva, šest više od Vavrinke, ali je zato ubacio samo 51% prvog servisa, dok je Švajcarac imao 64% ubačaja. Na riternu je bio bolji Stan koji je napravio tri brejka, za razilku od dva brejka protivnika.

Zanimljivo je dodati da je Vavrinki ovo bilo prvo finale na turniru iz serije 500 i prva osvojena titula iz te kategorije. U dubl konkurenciji trijumfovali su Rožer i Tekau. Oni su u finalu sa 3-6, 6-3, 10-8 nadigrali tandem Mari/Pirs.