ATP Memfis: Treća titula za Nišikorija

Prvi nosilac na turniru u Memfisu Kei Nišikori opravdao je ulogu favorita i ponovo, po treći put tijumfovao u ovom američkom gradu. Japanac je u finalu sa 6-4, 6-4 saladao Kevina Andersona za svoju osmu ATP titulu u karijeri, prvu ove sezone. 

kei nisikori

Meč je trajao sat i 17 minuta, a brejkom ga je otvorio Japanac za 2-0. Stečenu prednost sačuvao je sve do četvrtog gema kada Anderson koristi treću brejk loptu i vraća izgubljeni servis. Onda je usledio nešto mirniji deo igre, bilo je lepih poena, da bi Nišikori u devetog gemu došao do novog brejka za 5-4. U sledećem gemu je imao problema da odservira za set, ali je na kraju uspeo i poveo u finalu.

U drugom periodu Anderson je sirvirao znatno bolje, ali ni Nišikori nije zaostajao. U petom gemu odjednom se stvorila brejk lopta za Japanca koje je odmah koristi za 4-2. Peti teniser sveta je do kraja sačuvao prednost napravljenog brejka, pa je četvrtom meč loptom došao do titule. Južnoafrikancu ni 12 aseva nije pomoglo da osvoji svoju treću titulu, pa tako ostaje na dve (Johanesburg i Delrej Bič).