ATP Marsej: Simon slavio u francuskom finalu

U finalu ATP turnira u Marseju sastala su se dva domaća tenisera, a pobedu je nakon dva sata i 32 minuta borbe odneo Žil Simon. On je u finalu sa 6-4, 1-6, 7-6(4) savladao Gaela Monfisa i tako stigao do prve titule u sezoni. Ovo je ukupno 12. ATP titula za Simona, prva od Meca 2013. godine. Zanimljivo je reći da je Simon svoju prvu ATP titulu osvojio 2007. i to baš u Marseju.

simon

Finalni meč je obilovao lepim i dugim poenima. Monfis je imao osam aseva više od Simona (11-3), takođe je bolje ubacivao prvi servis, ali je zato Simon odlično riternirao što je bio ključ uspeha. Monfis je uspeo da osvoji samo 29% poena na drugi servis ili 10 od 34. Treba reći da je Monfis pri rezultatu 6-5 u trećem setu na servisu Simona imao izjednačenje, bio je na dva poena od pobede, ali na karju nije uspeo da osvoji titulu. Taj-brejk trećeg seta pripao je Žilu Simonu sa 7-4.

Zahvaljujući tituli ovde, Simona očekuje skok na 16. mesto ATP liste, dok će Monfis ponovo ući u najboljih 20. Titulu u dubl konkurenciji osvojili su Draganja i Kontinen pobedom u finalu nad Flemingom i Marijem od 2-1. Ovo je za hrvatsko-finski tandem druga zajednička titula.