ATP London: Titula za Brajanove

Braća Bob i Majk Brajan osvojili su završni masters u Londonu u konkurenciji dublova. Blizanci su bili bolji u finalnom duelu od Hrvata Ivana Dodiga i Brazilca Marsela Mela sa 2-1, po setovima 6-7, 6-2, 107 posle 85  minuta igre. Amerikanci su tako osvojili 10. titulu ove sezone, a ukupno čak 103. u karijeri.

U prvom setu nije bilo brejka, iako su Bob i Majk imali četiri vezane brejk prilike u sedmom gemu, ali su Dodig i Melo uspeli da se izvuku iz neugodne situacije. Set je rešen u taj brejku, u kome su Dodig i Melo imali nešto više sreće i koncentracije, pa su rezultatom 7-5 stigli na korak od titule.

london-sunsf-bryans2

Bob i Majk su se trgli u nastavku i već u ranoj fazi drugog dela igre uspevaju da steknu brejk prednosti. U sedmom gemu su se suočavali sa brejk loptama, ali su bili na visini zadatka, pa su poveli sa 5-2. U narednom gemu blizanci još jednom oduzimaju servis Dodigu i Melu, pa je osvajač titule odlučen u super taj-brejku.

U super taj-brejku egal je bio do rezultata 5-5, nakon toga, braća Brajan uspevaju da se odlepe na 7-5 i na 9-7, da bi odmah prvu meč loptu iskoristili i stigli do velikog trijumfa i nove titule u svojoj prebogatoj riznici. Ovo je jedna od najboljih sezona za Amerikance koji su osvojili sva četiri Gren slema, a sada i završni Masters.