ATP: Lajović pod istragom

sp-lajovic_310x186Čilenski mediji tvrde da su pred okršaj Dušana i 16-godišnjeg Kristijana Garina u Vinja del Maru uplaćivane velike sume na račun njihovog igrača.

Prema pisanju čileanskih medija prošlonedeljni meč Dušana Lajovića i Kristijana Garina u Vinja del Maru nalazi se pod istragom ATP, zbog abnormalnog priliva opklada na račun Čilenaca.

Srpski teniser je taj meč glatko izgubio od 16-godišnjeg Garina na startu turnira u Čileu sa 6:3, 6:4, koji je trenutno 920 na ATP listi.

Debitantska pobeda mladog Čilenaca na ATP Turu nad 760. mesta bolje rangiranim teniserom sve je zadivila, ali ne i ATP. Koji je rešio da istraži zbog čega su uplaćivane velike svote na domaćeg igrača, koji je u žreb ušao zahvaljujući vajld karti, prenosi „Sport“.

Za ATP je bilo čudno što je Lajović do ulaska u glavni žreb blistao u kvalifikacijama, a onda se desio pad na startu takmičenja. Već u sledećem kolu Garin je poražen od iskusnog Francuza Žeremija Šardija što je dodatno pokrenulo sumnju ATP oko nezakonitog nameštanja meča. Podsećanja radi prošle nedelje na turniru u Zagrebu Antonio Veić se požalio na hrvatske gledaoce, odnosno kladioničare koji su žustro navijali protiv njega.

Čilenaci ističu da bi nacionalnost Lajovića mogla da dodatno da utiče na istragu, pošto se poslednjih nedelja pominju nameštanja fudbalskih mečeva u Evropi.

Izvor: Novosti