ATP kvalifikacije: Filip i Dušan “u igri”, Ilija ispao

sp-filip-krajinovicOvog vikenda se održavaju kvalifikacije za ATP turnire koji će se igrati iduće nedelje. Srbija je imala tri predstavnika, sva tri su prošla prvo kolo, ali su samo Lajović i Krajinović otišli korak dalje i stigli blizu ulaska u glavni žreb.

Ilija Bozoljac je svakako imao i najteži posao u kvalifikacijama za turnir u Marseju. U prvom kolu je savladao Adriana Manarina, u tri seta, a u drugom meču nije uspeo da izađe na kraj sa Janom Henrihom, iako je u prvom setu imao 6-5 i servis, priliku da dobije taj deo igre. Na žalost, tu priliku nije iskoristio a onda je izgubio set u taj brejku. Drugi set je Ilija lako dobio, ali je u trećem popustio na 4-5, iako je imao gem loptu i priliku da taj set dovede bar do taj brejka.

Filip Krajinović je bio uspešniji u istom gradu, ali su njegovi protivnici ipak bili lakši i mnogo manje poznati. I Čoutakian, Francuz sa specijalnom pozivnicom, i Alesandro Đianezi, dobili su po jedan krompir od Filipa, a oba meča su završena u dva seta. Italijan će biti protivnik Filipu i u trećem kolu, Tomas Fabiano, trenutno 261. igrač na svetu i slabije plasirani zemljak Filipovog protivnika u drugom kolu.

Na kraju, u Buenos Airesu je Dušan Lajović stigao do trećeg kola, uz malo muke ali ipak u po dva seta. U drugom je pobeđen domaći igrač Andres Molteni, sa 6-4 7-6(1). Za glavni žreb, Duci će se sastati sa jednim Brazilcem. To će biti ili 114. igrač na svetu Dutra Silva ili mladi 20-godišnji Giljerme Clezar. U istim kvalifikacijama je nastupio i Boris Pašanski ali je predao meč prvog kola u trećem setu, Julianu Reisteru.

Pored tenisera koji kroz kvalifikacije pokušavaju da dođu do glavnog žreba i Janko Tipsarević će nastupati iduće nedelje, na turniru u Marseju, gde je prošle godine stigao do polufinala.