ATP Kito: Lajović u četvrtfinalu

Srpski teniser Dušan Lajović (7. nosilac) plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Kitu (Ekvador) pošto je sa 6-4, 3-6, 6-3 u 2. kolu savladao Čileanca Nikolasa Harija (ATP 219).
Lajovic Ekvador 2015
Meč je bolje otvorio naš teniser koji je u trećem gemu napravio brejk za prednost od 3-1. U daljem toku prvog dela igre nije bilo ni prilika za oduzimanje servisa ni na jednoj ni na drugoj strani, pa je Lajović rešio prvi set u svoju korist rezultatom 6-4 nakon 29 minuta igre.

U drugom setu Čileanac bolje kreće, pravi brejk za 3-1, potvrđuje ga za 4-1. Šesti gem drugog seta osvojio je Lajović, ali je prvo morao da spasi brejk loptu. Naredna dva gema su bez većih problema osvojili teniseri koji su servirali, a najveću priliku za povratak u drugi set, Lajović je imao kada je protivnik servirao za osvajanje seta, tačnije u devetom gemu. Dušan je propustio četiri brejk lopte u nizu, a protivnik je nakon te četiri spašene brejk lopte došao do prve set lopte koju je odmah iskoristio i dobio drugi set sa 6-3 i poravnao rezultat u setovima na 1-1. 

Treći set bio je kao i prethodna dva. Sve se rešilo u prvim gemovima. Lajović je u drugom gemu oduzeo servis rivalu, zatim materijalizovao stečeno i došao do velikih i ipostaviće se nedostižnih 3-0. U nastavku seta srpski teniser je dobro servirao, sačuvao prednost i osvojio set rezultatom 6-3 za konačnmu pobedu od 2-1 u setovima i tako obezbedio mesto u četvrtfinalu.

Sledeći protivnik našem teniseru biće prvi nosilac turnira, Španac Felisijano Lopez. Sa Lopezom, Dušan je igrao jednom i to prošle sezone na turniru u Kvinsu. Tada je Lopez odneo pobedu u tri seta (6-3, 6-7, 6-1).
Lajovic Zeballos Dubl ekvador 2015U dublu, Dušan Lajović i njegov dubl partner Orasio Zebaljos iz Argentine su i pored dosta šansi poraženi u dva seta od prvih nosilaca turnira, Trita Hjuija sa Filipina i Skota Lipskog iz Amerike sa 7-6(5), 7-6(11).

U prvom setu jedinu šansu za brejk imali su Lajović i Zebaljos u trećem gemu, ali je nisu iskoristili. Ostale gemove osvajali su teniseri koji su servirali bez većih problema tako da su pobednici prvog seta odlučeni u taj-brejku. Jedini, a na kraju se ispostavilo i ključni mini brejk napravili su prvi nosioci već na startu taj-brejka za 2-0. Filipinsko-američka kombinacija, propustila je dve set lopte u taj-brejku. Vodili  su 6-3, srpsko-argentinska kombinacija je smanjila na 6-5, ali su Hjui i Lipski iskoristili treću set loptu, prvu na njihov servis za 7-5 u taj-brejku i poveli sa 1-0 u setovima.
U drugom setu, prvi do brejk šansi su opet došli Lajović i Zebaljos, ali su ovaj put odmah iskoristili priliku koja im se ukazala jer su napravili brejk i poveli sa 4-2, a zatim su i materijalizovali stečeni brejk i poveli sa 5-2. Prvi nosioci su u devetom gemu vratili izgubljeni brejk, a naredna tri gema osvojile su dubl kombinacije koje su bile na servisu tako da su pobednici i drugog seta odlučeni u taj-brejku. Hjui i Lipski su opet prvi došli do mini brejka prednosti, ali ovaj put su imali dva mini brejka viška, što je za njih značilo i dve meč lopte jer su vodili sa 6-3. Lajović i Zebaljos su spasili tri meč lopte i izjednačili na 6-6. Protivnici su opet došli do mini brejka i nove (četvrte) meč lopte, ali su Lajović i Zebaljos uzvratili mini brejkom. Filipinsko-američka kombinacija imala je i petu meč loptu, ali ni nju ne koriste, pa su Srbin i Argentinac preokrenuli na 9-8 i došli do prve set lopte. Prvi nosioci osvajaju dva poena na svoj servis i dolaze do šeste meč lopte, ali Lajović i Zebaljos opet preokreću rezultat u svoju korist i dolaze do druge set lopte. Hjui i Lipski ne popuštaju i preokreću na 12-11 i tako dolaze do sedme meč lopte koju su iskoristili i završili drugi set sa 13-11 u taj brejku za konačno pobedu od 2-0 u setovima.